Keramik

Att skapa i keramik inger ett sådant lugn. Jag formar mina skulpturer, bygger och ringlar av stengodslera. Jag har gjort många studier med glasyr/engober prover så när jag målar den våta skulpturen med engober( stengodsfärger) vet jag ungefär hur det kommer att att se ut men ändå är det som julafton varje gång jag öppnar ugnen.

Under 2020talet gjorde jag ett experiment som föll väl ut: Jag hade börjat med mixmediatavlor(blandningstekniker) och tänkte att det kunde gå lika bra med keramik. Så jag målade motiv på plattor/fat jag kavlat ut. Ritade i leran och fyllde i med engober. För att få 3d effekt byggde jag på med lera. Brände dem i 1000 grader sk skröj för att sedan glasera dem med matt eller blank glasyr, bränna i 1240grader. Resultatet blev överraskande bra och jag kommer fortsätta med denna typ av keramik. 2023/24 har jag experimenterat ytterligare med att blanda engobrar lager på lager för att få fram effekter

Keramik av stengods eller porslin

Kintsugi: 

Kintsugi är en gammal japansk teknik där man lagar keramik och porslin som gått sönder med lack och guldpulver. Istället för att försöka dölja en skada ska man framhäva den men det finns också falsk kintsugi där man låtsas att det finns sprickor vilket jag gjort på några. Alla faten är hållbara

Om Kim

Kim är från Göteborg men bor och jobbar nu som konstnär i Broddetorp, ett litet samhälle vid Hornborgasjön. Hon ställer ut kontinuerligt varje vår och höst i sin egen ateljé. Hon har haft utställningar både nationellt och internationellt, men föredrar att vara på hemmaplan med den omgivande vackra naturen som hon hämtar sin inspiration av. 

Gå gärna in på hennes blogg där hon skriver om sitt kreativa liv och vad som ger henne inspiration. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.