Målningar

Motiven kommer till mig. Jag börjar med bakgrunden och går in i ett slags meditativt tillstånd. Mitt signum är det färgstarka och dynamiska trots det finns det en andlig och drömsk komponent i mina tavlor. Jag målar direkt från hjärtat och lämnar prestigen bakom mig. 

Oftast vet jag inte vad resultatet kommer att bli. Förr i tiden var jag styrd över att måla exakta motiv och höll mig oftast till huvudmotivet och sedan kom bakgrunden som en bisats. Med min nuvarande teknik är jag mycket friare, bakgrunderna blir levande och det finns mycket att se här. När bakgrunden är klar sitter jag länge och tittar på den och plötsligt ser jag figurer som kommer fram. Jag hjälper dem på traven med att måla fram dem och jag märker att det oftast är mitt undermedvetna som pratat med mig. Allt de intryck jag har från mina resor och som jag inte hunnit smälta kommer nu fram i en rasande fart vilket gör att jag saknar aldrig motiv. Det flödar hela tiden. Lejon, leoparder, zebror, fåglar, fiskar, träd, änglar, mystiska väsen dyker fram och jag bara tar emot och målar dem. Texten och titeln kommer sedan

Jag har kontinuerliga utställningar 2 ggr om året i min egen ateljé i Broddetorp men det går att köpa mina små tavlor, (A3) inramade även på andra tider. Maila!. 

Eftersom jag är övertygad att man aldrig blir fullärd så tvekar jag inte att gå kurser både irl och digitalt vilket lett till aklvareller och 3D tavlor i ”guld”

Mytologi och sagoväsen
Fåglar
Änglar och annat bevingat
Däggdjur
Under ytan
Rymden

Om Kim

Kim är från Göteborg men bor och jobbar nu som konstnär i Broddetorp, ett litet samhälle vid Hornborgasjön. Hon ställer ut kontinuerligt varje vår och höst i sin egen ateljé. Hon har haft utställningar både nationellt och internationellt, men föredrar att vara på hemmaplan med den omgivande vackra naturen som hon hämtar sin inspiration av. 

Gå gärna in på hennes blogg där hon skriver om sitt kreativa liv och vad som ger henne inspiration.