Mytologi och Sagoväsen

Myterna är många och sagorna likaså. Vad är sanning? Vad är dröm? Gudar, gudinnor och sagoväsen..finns dem? Fanns dem? Atlantis, Avalon, Lemurien, Shangri-La och parallella universum är det platser som finns eller har funnits? De är iallafall ständigt återkommande i filmer, sagor och historier. Vi älskar att hålla mytologin levande. Och visst är det härligt att få drömma sig bort till landet långt borta.

Intergalactica

En gudinna som kommunicerar mellan galaxerna.

Akryl: 88x88cm

Pris: 10 600kr

Zeus

En gud som stormar fram på himlen på sin vackra och kraftfulla häst. Åskviggen i högsta hugg

Akryl:97x107cm

Pris: 13 200kr

Athena

Unga Athena, krigarkvinnan, som är full av kraft men ändå sårbar. Den äldre genarationen med sin visdom står bakom henne och ängeln beskyddar. Helst vill de ha fred vilket duvan står för

Akryl 105x88cm

Pris: 12 500kr

Stjärnbarn

Flickan som samlar kraft från en stjärna och låter den uppåtstigande energin sprida sig utåt

Akryl:67x47cm

Pris: 6 200kr

Amazonernas sista strid

Ett kvinnligt krigarfolk som är på väg att försvinna. Ledaren föder ett litet barn under striden. Barnet hamnar i vattnet. Det överlever och färdas vidare för att kunna fostras av någon annan

(såld)

Lady of Avalon

Glastonbury sägs vara platsen för ingången till Avalon. Mycket magi i luften

Akryl: 70x53cm

Pris: 6 700kr

Ljusbärarna/ Skogens andar

De kom från ingenstans, mitt ut i skogen, dessa vackra ljusvarelser som sprider ljus, värme och kärlek till skogens alla invånare. De bevarar och skyddar skogen.

Bilden har också varit ett bokomslag

Ca 70x62cm

Pris: 7 300kr

När vinden vänder tar Herr Stork farväl av Fru Marsvin

Det finns de som stannar och de som far. Båda behövs och utvecklas på olika sätt. Herr Stork har njutit av familjen Marsvins gästfrihet och de kommer att lämna en saknad inom honom men han måste följa sina egna banor. Han, i sin tur,har lämnat spår i familjen att det finns en värld utanför. (såld)

I månens sken

Hon står i månens vackra vita ljus och badar i det lilla skogstjärnet. Hon är ett skogsrå. Hon väntar på Näcken. Många djur är där eftersom de dras till hennes varma och kärleksfulla energier

Ca 73x55cm

såld

Höstfén

Skogens fe som färgar hösten glödande och ser till att bär och svampar mognar

Akryl: 96x77cm

Pris: 10 400kr

Thor

Gudakonungen återvänder från Valhalla. Segerkrans i håret

Akryl: 64x52cm

Pris: 6 400kr

Om Kim

Kim är från Göteborg men bor och jobbar nu som konstnär i Broddetorp, ett litet samhälle vid Hornborgasjön. Hon ställer ut kontinuerligt varje vår och höst i sin egen ateljé. Hon har haft utställningar både nationellt och internationellt, men föredrar att vara på hemmaplan med den omgivande vackra naturen som hon hämtar sin inspiration av. Hon jobbar deltid som läkare och mötet med patienter ger henne också kraft.

Gå gärna in på hennes blogg där hon skriver om sitt kreativa liv och vad som ger henne inspiration. En webbutik är nyöppnad och där finner du kuddar med hennes konstmotiv till försäljning. Målarkurser på webben är rykande färska.