Havets underbara värld

När jag snorklade i Galapagos vatten hade jag turen att råka på sjölejon precis framför ögonen på mig OCH skarven som är typisk för Galapagos. Den har förlorat sin flygförmåga men är en fenomenal simmare. Den använder vingarna som roder. På ett ställe var det så många sköldpaddor att man fick nästan putta på dem för att komma fram….men bara nästan…..Det gick så bra att simma med dem. De var lugna och orädda

Den stackars iguanen. Han påminner om en äldre man som är ute och simmar och inte får vara fred från alla hoppande lymlar; här sjölejonungdomar. Sjölejonen här var harmlösa jämfört med Madeira där vi blev uppkallade ur vattnet så fort ett sjölejon närmade sig eftersom de var så aggressiva. På Galapagos får de vara ifred och man hittar dem liggande på bänkar, trappor och i hamnen. Det gäller att kliva rätt.

Kim Ritthagen

Kim Ritthagen heter jag. Jag är verksam konstnär i Skaraborg och bor i ett litet samhälle Broddetorp som ligger vid Hornborgasjön. Jag är både bildkonstnär, keramiker och silversmed men det är mest bild jag jobbar med. Här kommer jag att skriva om hur mitt skapande går till, olika tekniker och vad som inspirerar mig. Eftersom mina äventyrsresor präglar mig så mycket och syns i mitt skapande kommer jag skriva en del om det. Roliga saker, tråkiga saker, det som berör och som gjort mig till den konstnär jag är idag.